dimecres, 19 de març del 2008

Nou model retributiu per als metges a Catalunya

Nosaltres, a Andorra, haurem d'anar-hi al darrere.

Si la CP és un reconeixement als mèrits professionals atorgat per l'empresa, des d'una perspectiva col·lectiva, la DPCi seria un reconeixement als mèrits individuals.

Semblaria una barreja entre la CP i les DPO, però la diferència més important és que seria reconegut i atorgat per col·lectius professionals, i no per l'empresa.
clipped from www.gencat.net
Acord per a les bases del nou model retributiu dels metges a Catalunya
valora la tasca dels professionals en els aspectes següents: El què soc, El què faig, El resultats del què faig i El com ho faig

En l'àmbit de l'atenció especialitzada cal destacar la incorporació del pagament d'activitat addicional mitjançant un catàleg determinat d'activitats.

L'element més novedós del model dissenyat és el reconeixement i valoració del Desenvolupament Professional Continuat individualitzat (DPCi) que es va adquirint durant la vida professional.  El DPCi, es conceptualitza com un dret universal del professional que s'ha de reconèixer de forma individual per cada facultatiu, d'accés voluntari, vàlids tant per l'exercici públic com privat, mesurat i atorgat pel mon professional i acceptat  per l'empresa, la qual cosa suposa que l'empresa renuncia a fer-ne una valoració pròpia. Haurà de ser transportable i per tant reconegut per qualsevol entitat proveïdora de serveis de salut públics.